HaberleR

güncel tanıtım sitesi

(9701)

Panache, 1970’lerde Kanadalılar için sağ kanada baskınında yer alır, sık sık kaleciyi saldırıdan önce, Montreal hokey noktası 800 bir figürü olan Guy Lafleur için kullanılandı. Tokat.

NHL’nin hayattaki en göz alıcı ekiplerinde bir rock türü olarak Lafleur, üç yıl boyunca dünyadan örneklerde gördükten sonra, Lise Lafleur Cuma gününü duyurdu. 70 yaşındaydı.

Lafleur’ün takımı ilk70, Montreal Canadiens tartışmasız lig bölümü en iyiydi. 1976’dan 1979’a kadar ardışık Stanley kupası kazandılar ve 1976-77 takımı normal sezonda 80 maçın sadece sekizini kaybetti. Hayranlar hala Canadiens’in versiyonunda mu yoksa 1950’lerde art Kupa gelişmiş versiyonun en yakın olup geleceği tartışıyor.

1970’lerin Bleu, Blanc et Rouge’daki en büyük yıldızın kim olduğu konusunda hiçbir zaman bir tartışma olmadı. Lafleur sadece üretken bir golcü okulunda, aynı zamanda Fransız taraftarların sevdiği şekilde hokey oynadı. NHL’ye uygunlar onu Lafleur’un takma adı çevrildiği olan Çiçek olarak bilinir, ancak Quebec’teki adı daha fazla Le Démon Blond idi.

Öncüllerinin en iyi, Maurice Richard ve Jean Béliveau’yu birleştirdi. Lafleur, patenlerinde Richard’ın katıksız olması sahip olmaması da, sopasında diskle ağa yaklaşırken bir suikastçının gözleri vardı. Zarafeti ve zarafeti, B’den yakınéliveau ile daha yakınéydi, çünkü Lafleur hem yetenekli bir oyun hem de golcüydü.

1974-75’ten 1979-80’e kadar arka arkaya altı sezon boyunca Lafleur en az 50 gol attı. 1971’den 1984’e kadar Canadiens için 961 maç oynadı ve hala franchise rekoru olan 1.246 puanla bitirdi.

Lafleur’un Canadiens ile iyi günler iyi bitmedi. 1984’te eski çizgi arkadaşı Jacques Lemaire baş antrenördü ve oyun oynaması üzerinde çatıştılar. Lafleur 1984-85 yıl sonra emekli oldu, ancak dört kez sonra Hokey Salonu seçildikten sonra – New York Rangers ve Quebec Nordiques ile üç sezon daha oynamak için geri döndü.

Lafleur, kariyerindeki 500. golünü 1983’te Meadowlands Arena’da New Jersey Devils’e karşı 6-0’lık bir Montreal zaferinde attı. Kredi… Bill Kostroun/Associated Press

“ 1971’den 1979’a kadar Canadiens’in baş antrenörü olan Scotty Bowman, “harika bir oyuncu” dedi. “Tarihte herhangi bir onun baskısı altında olup eskidir.

Lafleur, Béliveau’nun soyundan gelen halefiydi ve Richard, Canadiens’in Fransız süperstarıydı.

Bunun üzerine, Canadiens genel yöneticisi tüm kötülü hile, Quebec’in küçük kağıt fabrikalarını Thurso’da büyüyen Lafleur’u elde etmek için kullanmıştı. 1970-71 Kaliforniya Altın Mühürler, seçimde ilk seçimi aldı. Seals’ın yazabileceği gibialph, Pollock pivot Röportaj Los Angeles’a gitti. Backstrom 33 maç 27 sayı attı ve Kings, Seals’ın tercihi kaldı ve bu da Pollock’un genel klasmanda almasına izin verdi.

Ancak Kanadalılar çok yetenekliydi ve Lafleur gibi bir dahinin kadrodaki yerindeyken. Bu, özellikle 1971 draftında Lafleur’den hemen sonra iki Fransız Kanadalı oyuncu Marcel Dionne (Detroit Red Wings) ve Richard Martin (Buffalo Sabres) hemen gol atmaya başlayınca taraftarları rahatlatmadı.

“Tabii ki, Montreal’deki Lafleur’u hem Dionne hem de Martin ile herkes açısından iyiydi” dedi Bowman. “Düzenli dakikalar oynuyorlardı ve o değildi. Üstesinden alması gereken çok şey vardı. biraz zaman aldı.

“Sessiz bir adamdı – kaderinden asla şikayet etmezdi. Üzerinde çok fazla vardı ama bunu kendine sakladı” dedi.

(9800 Atılım, 1974-75 kanat 70 sol Steve Shutt ile eşleştiğinde geldi ve 53 gol attı. Önümüzdeki 10 yılın büyük bölümünde, ligin en korkulan ikililerinden Kaderler.

Lafleur’ün en ünlü golü, Kanadalıların arka arkaya “Stanley maçı şansını kaybetmeninde sonunda 10 Mayıs 1979’da geldi. İki dakikaya bitmesine iki dakika kala, birinci turda Boston Bruins’e 4-3 yarı yarıya düştü ve Kupa finaline karar verdi.

Ama Bruins o ünlü çok adam cezasını aldı ve ardından 74 saniye kala Lafleur’ün en önemli golü geldi. Pakı kendi yanına alınır, daire çizdi ve yanında sağ tarafı çizdi. Lafleur diski, arka planında Lafleur ile birlikte Boston’daki yerleşim bölgesi Lemaire’e gönderdi. Lemaire bir pas bırakılmış ve kirli-sarışın yelesi mürettebatla tam uçuşta olan Lafleur, Boston kalecisi Gilles Gilbert’in sırtına serilmesine neden olan bir tokat attı.

Gol maçı taşımaya gönderdi ve Yvon Lambert maçı Canadiens adına gitmek için attı. New York Rangers’a teslim edildi ve Canadiens ve Lafleur “bir şampiyonluk kazandı.

Cuma günü Montreal’deki Bell Center’ın Lafleur heykelinde saygında bulunuluyor. Kredi… Christinne Muschi/Reuters

Devamını Oku