HaberleR

güncel tanıtım sitesi

GOLLER OMRANi’DEN

Atak sınırında Remy ve yeni transfer edilen Deniz Hümmet dışında santrforu bulunmayan Rizespor, bu eksiğini gidermek için rotasını Romanya’ya çevirdi. Atmacalar, bir müddettir görüşmelerini sürdürdüğü Rumen grubu Cluj’un 28 yaşındaki golcüsü Billel Omrani’nin transferinde imza etabına geldi. Mukavelesinin son yılına giren Cezayir asıllı Omrani’nin, önümüzdeki günlerde Rize’ye gelerek kendisini yeşil-mavili formaya bağlayacak imzayı atacak. Konyaspor’un da istediği fakat Rizespor’u tercih eden deneyimli santrfor, 2016’da Fransız grubu Marsilya’da Cluj’a transfer olmuştu. Bu dönem şu ana kadar oynadığı 14 müsabakada 4 gol, 3 asist katkısı sağlayan Omrani, geçen sezonki performansını şimdiden geride bırakıp dikkatleri üzerine çekti. Hava toplarındaki hakimiyetiyle öne çıkan Omrani, geçen dönem 19 maçta 3 gol, 2 asist yaptı.

GAYE KONATE

Yeni Malatyaspor’da tüm planlar ulusal orta sonrasında Harika Lig’e hazır bir takımla başlayabilmek. Fakat meskendeki hesap çarşıya uymadı ve sarı-siyahlıların Ganalı yıldız golcüsü Benjamin Tetteh sakatlanıp en az 3 hafta alanlardan uzak kalacağı açıklanınca, idare forvet desteği için kolları sıvadı. Fransa Ligue 2 grubu Dijon’dan orta saha Ndong’u kiralayan Malatya takımı, artık de tıpkı gruptan bir müddettir görüştüğü Senegalli golcüsü Moussa Konate konusunda teşebbüslerine sürat verdi. 8 Eylül’de sona erecek transfer periyodu öncesinde kesinlikle bir golcü alacak olan sarı-siyahlılar, Konate transferinde Muhteşem Lig’den Çaykur Rizespor’la da çekişiyor.

Dijon’la mukavelesi 2023’te sona erecek 28 yaşındaki santrforu kiralık olarak takımına katmak isteyen Yeni Malatyaspor’un, görüşmelerde kıymetli bir ara kat ettiği öğrenildi. Maccabi Tel Aviv, Krasnodar, Genoa, Sion ve Amiens üzere Avrupa’nın birçok liginde top koşturan Senegalli ulusal futbolcunun, Türkiye’ye gelmeye sıcak baktığı öğrenildi. Konate, geçtiğimiz dönem Dijon formasıyla alana çıktığı 27 maçta 5 gol atıp, 1 asist yaptı. 32 kere ulusal formayı giyen deneyimli futbolcu, 12 de gol katkısı sağladı.

Y. MALATYA 7 GENCİ KİRALADI

TRANSFER devrini ağır geçiren Yeni Malatyaspor, gelecek vadeden birçok genç futbolcuyu takımına katmayı başarmıştı. Sarı-siyahlılar, birinci 11’de forma talihi bulmakta zorlanacak genç futbolcularını alt liglerde çaba eden gruplara kiraladı. Kulüpten yapılan açıklamada, “Profesyonel futbolcularımız; Erşan Yaşa Fatsa Belediyespor’a, Ferhat Canlı Batman Petrolspor’a, Cengizhan Akgün Adıyaman 1954 SK’ya, Muhammed Enes Salik, Fatih Gürden, Buğrahan Kavaklı ve Alperen Arslan Yeşilyurt Belediyespor’a 1 yıllığına kiralanmıştır” tabirlerine yer verildi.

CAIÇARA’NIN YERİNE DAVİDE SANTON

Başakşehir, teknik yönetici Aykut Kocaman’ın isteğiyle takım dışı bıraktığı Brezilyalı sağ bek Caiçara’nın yerine Roma’dan Davide Santon’u gündemine aldı. Turuncu-lacivertliler, çabucak hemen her transfer devrinde Türk gruplarının rotasına giren 30 yaşındaki İtalyan ulusal sağ bek için kaidelerini zorluyor. Bu dönem forma bahtı bulamayan ve Roma’yla mukavelesinin son yılına giren Santon, geçen dönem 11 maçta 1 asistle oynadı.

BEŞİKTAŞ’TAN HATAYSPOR’A

Ligde oynadığı üç maçta 4 puan toplayarak 9. sırada yer alan Hatayspor, geleceğe yatırıma devam ediyor. Toplam 17 transferin akabinde çalışmalarını sürdüren bordobeyazlılar, son olarak Beşiktaş altyapısında yetişen kaleci Gökdeniz Kurşunoğlu ile 5 yıllık kontrat imzaladı. 19 yaşındaki genç eldiven, geçen dönem U19 Muhteşem Ligi’nde 9 müsabakada uzunluk gösterdi.

BAŞAKŞEHİR’DEN SU TEMALI FORMA

Başakşehir’in alternatif forması su altında tanıtıldı. Ortaköy Meydanı’nda gerçekleştirilen “su” temalı turkuaz renkli yeni dönem formaları, dünya hür dalış rekortmeni Şahika Ercümen’in üzerinde görücüye çıktı. Ercümen, formayla su altında imaj verdi. Lider Göksel Gümüşdağ, “Türkiye’nin kuruyan göllerine, kuraklığa, su tasarrufuna dikkati çekmek için ekibiz bu dönem su temalı formasıyla alanda olacak” tabirlerini kullandı.

G.ANTEP’E FASLI DiNAMO

Gaziantep FK’de teknik yönetici Erol Bulut’un serzenişte bulunarak listelerindeki birçok isimle anlaşamadıklarını açıklamasının akabinde kırmızı-siyahlılarda teşebbüsler hızlandı. Antep grubu, rotasını Hollanda’ya çevirip Groningen’de oynayan 26 yaşındaki ön libero Ahmed El Messaoudi’yi gündemine aldı. Büyük ölçüde muahede sağlanan Fas asıllı Belçikalı dinamonun önümüzdeki günlerde Gaziantep’e gelerek imzayı atacağı öğrenildi. Mukavelesinin son yılına giren El Messaoudi, bu dönem şu ana kadar Groningen’de 3 maçta forma giydi ve 1 sefer ağları havalandırdı. Geçtiğimiz dönem ise 30 müsabakada 8 gol, 2 asist katkısı sağlayan genç orta saha, 1 sefer de Fas Ulusal Grubu’nda uzunluk gösterdi.

ATAN GÖZTEPE’YE

Ünal Karaman’la yollarını şimdi 3 maç sonunda ayırdıktan sonra Tayfun Korkut’la imza etabına gelen lakin son anda mukavele pürüzü yaşayan Göztepe, Çağdaş Atan’a dümen kırdı. Sarı-kırmızılıların Alanyaspor’dan ayrılan 41 yaşındaki genç teknik adamla masaya oturacağı öğrenildi. Futbolculuk devrinde Altay, Denizli, Beşiktaş, Trabzon, E.Cottbus, Basel’de oynayan tıpkı vakitte İzmirli olan Çağdaş Atan, 2016’da Sergen Yalçın’ın yardımcısı olarak antrenörlük mesleğine başladı. Geçen dönem başında Beşiktaş’tan ayrılıp Alanya’da teknik yöneticiliğe başladı. Alanya, genç teknik adamla dönemi 60 puanla 7. tamamladı. Öte yandan Emre Belözoğlu konusunda ise UEFA Pro Lisans dokümanı olmadığı için çekimser kalındığı öğrenildi.

KASIMPAŞA MBENZA’YA TALİP

Transferin hareketli kulüplerinden Kasımpaşa, kanat desteği için rotasını İngiltere’ye çevirdi. İngiliz basını, Championship takımı Huddersfield’ın 25 yaşındaki sağ açığı Isaac Mbenza için birçok kulübün devreye girdiğini, bunlardan birinin de Paşa olduğunu öne sürdü. Huddersfield’da geleceği belgisiz olan ve bu dönem talih bulamayan 25 yaşındaki Kongo asıllı Belçikalı futbolcu, geçen dönem 37 maçta 5 gol ve 8 asist yaptı. Genç sağ açık, Montpellier, Valenciennes, S.Liege ve Amiens’te oynadı.

Fotomac

Devamını Oku